با توجه به دستور ریاست محترم جمهوری در رابطه با عدم واردات کالاهایی که امکان تولید داخل وجود دارد ، متاسفانه برخی شرکت ها با بی توجهی کامل نسبت به این دستور اقدام به واردات کالاهایی می کنند که توان و امکانات تولید آن کالاها در ایران وجود دارد .

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق ، چندی است که واردات 1000 کیلومتر لوله گاز ترش با اینچ های بالا برای مصرف در فاز های مختلف پارس جنوبی در سال 90  از کشورهای هند و آلمان در رسانه ها مطرح شده است .

انتشار این گزارش ها متاسفانه هیچ واکنشی را از سوی مسئولان در پی نداشته و ظاهرا مسئولان مربوطه سیاست سکوت ،در خصوص این تخلف را در پیش گرفته اند .

همانطور که در سند زیر مشاهده می کنید ؛ریاست محترم جمهوری با توجه به سیاستهای حمایتی خود از تولیدات داخلی در سال 88 به وزارت نفت دستور دادند تا«شخصاً مراقبت نمایند ،حداکثر استفاده از توان داخلی بعمل آید و فقط در موارد نادری که به هیچ عنوان امکان تهیه از داخل نیست از خارج تهیه گردد».(سند 1)

شرکت تاسیسات دریایی ایران نه تنها در سال 90 به این دستور رئیس جمهور توجهی نکرد و 1000 کیلومتر وارد کرد، بلکه اخیرا در جلسه ای از واردات 500 کیلومتر دیگر در سال تولید ملی خبر داده است که،مجموعا 1500 کیلومتر لوله وارد می شود که بیش از 1000 میلیارد تومان ارزش این قرارداد وسوسه انگیز می باشد .

اینکه چرا و چه کسانی از این واردات نفع می برند برای ما محرز است که در گزارش بعدی نحوه تاسیس شرکتی در هلند و انتقال این لوله ها از طریق این شرکت به استحضار خوانندگان خواهد رسید .

بعد از دستور رئیس جمهور محترم مقام محترم وزارت نفت در هامش نامه ریاست محترم جمهوری به کلیه شرکتهای تابعه وزارت نفت دستور دادند.«طبق دستور ریاست محترم جمهوری عمل واجازه ندهید به تولید داخلی لطمه ای وارد شود و در مورد خرید خارج کالاهای مشابه ایرانی شخصاً بایستی نظر بدهم و خرید خارجی مشابه ممنوع اعلام می گردد».


و متعاقب دستور وزیر محترم نفت معاونت محترم وزیر و مدیرعامل محترم شرکت ملی نفت ایران طی بخشنامه شماره 193184مورخ 13/6/89خرید خارجی کلیه  لوله های SAWوERW به منظوراستفاده در عملیات جاری پروژه ها را ممنوع نموده و موارد استثناء را فقط با امضای خودشان مجاز شمردند.(سند 2)

جا دارد سازمان های نظارتی با عنایت به سندهای منتشر شده و اینکه امکان تولید این نوع کالا در داخل کشور وجود دارد و واردات این لوله ها هزاران کارگر را بیکار کرده است و شرکت های تولید کننده این لوله ها در آستانه تعطیلی قرار دارند ،سریعتر وارد عمل شده و برای جلوگیری از واردات 500 کیلومتر دیگر از این لوله ها اقدام عاجل به عمل آورد .

تنها در یکی از شرکت های داخلی از سال 1372 تاکنون 1051 کیلومتر از این لوله ها تولید شده و در فازهای 1 تا 5 کار شده است که سند این تولیدات را می توانید در اینجا ببینید .

نکته دیگر اینکه سیاست تهدید در جهت جلوگیری از انعکاس این خبرها در رسانه های مختلف از دیگر برنامه های اشخاص مرتبط با این واردات است .


                  دستور رئیس جمهور مبنی بر منع واردات




دستور معاون وزیر نفت مبنی بر ممنوع بودن خرید خارجی لوله ها


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۸
    0 0
    اگر پای منافع شخصی در کار باشد حرف خدا را هم گوش نمی کنند چه رسد به حرف رییس جمهور
  • ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۸
    0 0
    این نشان دهنده ی ضعف دولت در نظارت بر امر واردات و صادرات کشور است،که نمی تواند جلوی واردات این گونه کالاها را بگیرد ،تاجر هرچه به نفعش باشد وارد میکند.
  • ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۸
    0 0
    شركت تاسيسات دريايي به كنار بابا تكنولوژي ساخت اين نوع لوله در داخل وجود ندارد اينا لوله هاي مخصوصي است كه در جدار داخلي آن مواد خاصي تعبيه شده و اصطلاحا coatingخاص داره بمنظور جلوگيري از خوردگي ناشي از گاز ترش.
  • رضا اصفهانی ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۸
    0 0
    من ازپرسنل یکی از شرکتهای نفتی شرکت نفت هستم .این اسناد و مدارک مربوط به سال گذشه بود که با وجود اینهمه تاکیدات آقای دکتر ط وشرکاکار خودشان را کرد ندو 1000کیلومتر لوله وارد کرد.امسال هم با توجه به نامگزاری به نام حمایت از تولید میخواهند 500 کیلومتر دیگر وارد کنند.وقتی اقای دکتر ط و شرکا املاک و مستغلات و شرکتهایی در کشورهای هلند المان دبی و ...دارند چه توقعی دارید.بذارید کاسبیشون را بکنند.مزاحم نشید
  • امید ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۸
    0 0
    اخوی شما میدونید پورسانت حداقل دو درصدی واردات 1500 کیلومتر لوله چقدر؟حالا برو پیدا کن پرتقال فروش را
  • ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۸
    0 0
    این مقاله و اظهارات کاملا غیر کارشناسی است همه ما اطلاع داریم که به دلیل حساسیت این لوله ساخت آن در داخل ممکن نیست و ورقهای آن وارد شده و توسط یکی دو تا از مجتمع ها تبدیل به لوله می شود از شما بعید بود که در مطالبتان چنین گافی بدهید
  • سیدهادی ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۸
    0 0
    وامصیبتا، سلام من کارگر یک شرکت لوله سازی هستم شرکت ما تعطیل شد بخاطر عدم سفارش خدا از سر تقصیر افرادی که باعث و بانی شدند نگذره سه ماه حقوق نگرفته ایم زن و بچه مان گرسنه هستند بدهکاری فراوان داریم ترا به دین و مذهبتان کمکمان کنید
  • م.منوچهر ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۹
    0 0
    "نکته دیگر اینکه سیاست تهدید در جهت جلوگیری از انعکاس این خبرها در رسانه های مختلف از دیگر برنامه های اشخاص مرتبط با این واردات است " در واقع مقاله نگار شرق با اين عبارت مخالفش را تهديد ميكند و اين از شأن يك رسانه كاملا به دور است . بگذريم ولي حمايت از توليد ملّي خوب و ضروري است اما نبايد اين شعار را چماق كنيد تا جسارت و قدرت كار از كارگزاران كشور سلب شود . اگر براي يك بررسي سطحي وقت گذاشته بوديد حتما رپرتاژ ديگري ميرفتيد. اولا شركتهاي داخلي توان توليد اين ميزان لوله را ندارند. ثانيا 500 كيلومتر فقط بخشي از نياز سالانه ما به اين نوع و سايز از لوله است و برفرض كه تمام شركتهاي داخلي هم با هم بتوانند براي توليد اين ميزان متعهد شوند - كه نميشوند و فقط شعار ميدهند - بقيه نياز را چه بايد كرد. و .... از اهميت واردات كالاهاي استراتژيك و اينكه نميشود آنرا به سياستهاي سوداگرانه شركتهاي خصوصي گره زد هم غافل نشويد. درباره كارگر كارخانه ورشكسته لوله سازي هم ايشان خلاف واقع گفته است . مراقب باشيد كه برخي پيام ها در ذيل اينگونه مطالب جهت دار و پيرو يك كار گروهي درج ميشود. لطفا منتقدان مطالبتان را هم تهديد نكنيد . موفق باشيد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس